pastry.express

recipes and tips for easy cooking by Dimitris Chomatas

Βινεγκρέτ με καρύδια, μαύρη ζάχαρη και ξύδι βαλσάμικο

imagesΜια πολύ ιδιαίτερη σώς ιδανική για σαλάτες που περιέχουν ρόκα. Η πικάντικη γεύση της ρόκας δένει τέλεια με την βινεγκρέτ καρυδιού. Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρος πως θα ενθουσιαστείτε.

Την συνταγή την δημοσιεύω μετα απο παράκληση της αγαπημένης φίλης Μαριάννας

θα χρειαστούμε

200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

100 γραμμάρια ξύδι βαλσάμικο

100 γραμμάρια καρύδια

200 γραμμάρια ηλιέλαιο

150 γραμμάρια ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

6-7 παγάκια

αλάθουμε τα καρύδια με την ζάχαρη και το ξύδι μέχρι να γίνουν σχεδόν κρέμα

προσθέτουμε το μίγμα λαδιών σε αργή ροή και δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τα παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να απορροφηθούν απο την σώς.

Το χρώμα της βινεγκρέτ βγαίνει σχεδόν σοκολατί και έχει έντονη την αίσθηση της ζάχαρης. Μην σας ανησυχήσει αυτό γιατί στην σαλάτα αραιώνει και η σπιρτάδα της ρόκας την ισσοροπεί.

Δεν χρειάζεται να βάλετε πολύ ντρέσινγκ στη σαλάτα.

Οση σας περισσέψει φυλάξτε την στο ψυγείο. Να έχετε υπόψιν πως το συγκεκριμένο ντρέσινγκ έχει την τάση να πήζει εξαιτίας των ελαίων του καρυδιού.

Μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο παγωμένο νερό

l

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: