pastry.express

recipes and tips for easy cooking by Dimitris Chomatas

Μαρινάδα για κρέας

tsiknopempti_08_600_01_71780_953353Τσικνοπέμπτη σήμερα και ολοι μας η θα βγούμε έξω η θα το τσικνήσουμε στα σπίτια μας.

Οσοι λοιπόν σκοπεύουν να ψήσουνε στα σπίτια τους καλό θα είναι να μαρινάρουν τα κρεατικά μέχρι να έρθει η στιγμή να τα μαγειρέψουν.

Μια μαρινάδα που χρησιμοποιώ στα κρέατα και στα πουλερικά γίνεται με φρέσκες ντομάτες.

Η ντομάτα περιέχει πολλά οξέα. Αυτός είναι και ο λόγος που αν πέσει σε κόψιμο μας τσούζει έντονα.

Τα οξέα της όμως έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα κρεατικά μας, είτε είναι μοσχάρι, η χοιρινό,αρνί η κοτόπουλο

τρίψτε μερικές ώριμες ντομάτες και ρίξτε μέσα λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, λίγη τριμένη πράσινη πιπεριά, λίγη ζάχαρη,μπόλικο αλατοπίπερο, λίγη ρίγανη και θυμάρι και μερικά δόντια χοντροκομμένο σκόρδο. Προσθέστε και λίγο ηλιέλαιο και βυθίστε τα κρέατα που πρόκειται να ψήσετε μέσα στο μίγμα της ντομάτας και αφού κλείσετε με μεμβράνη, αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να ψηθούν.

Είτε πρόκειται να τα ψήσετε σε σχάρα, είτε σε φούρνο, τα κρέατα θα γίνουν τρυφερά και πολύ αρωματικά. Οσο για την μαρινάδα που απέμεινε,αν πρόκειται να μαγειρέψετε τις επόμενες μέρες κρέας , κρατήστε την και χρησιμοποιήστε την πάλι.

Επειδή τα ψημένα κρέατα έχουν την τάση να χάνουν την υγρασία τους μετά το ψήσιμο , μια καλή ιδέα είναι να κρατήσετε λίγη απο την μαρινάδα ντομάτας και να βάζετε εκεί τα ψημένα κρεατικά ωστε αν παραμείνουν ζουμερά.

Μην αλατίσετε τα κρέατα πρίν το ψήσιμο γιατί το αλάτι τα αφυδατώνει και τα σκληραίνει. Προσθέστε όμως στην μαρινάδα αλάτι τόσο ώστε να γίνει αλμυρή και οταν βάλετε εκει τα ψημένα κρεατικά, θα τραβήξουν το αλάτι που τους λείπει .

Αντε και καλό μας τσίκνησμα..

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: