pastry.express

recipes and tips for easy cooking by Dimitris Chomatas

Σιρόπι σοκολάτας για Παγωτά που δεν παγώνει

Screen shot 2013-03-07 at 2.53.25 AMΜια εύκολη και οικονομική σως για παγωτά και οχι μόνο.

βάλτε την σε κρέπες μαζί με σαντιγύ και μπανάνες, περιχύστε τα παγωτά σας, διακοσμήστε τα πιάτα με τα επιδόρπια σας.

Δεν θα εκτεθείτε ποτέ μια και είναι πάρα πολύ νόστιμη

θα χρειαστούν

3 κουταλιές σούπας κακάο

1 1/2 κουταλιά γλυκού κόρν φλάουρ

1 1/2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας άπαχο γάλα

1/2 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο

1 βανίλια

Απλά ανακατεύουμε ολα τα στέρεα υλικά μαζί .

Μετά προσθέτουμε ολα τα υγρά εκτός απο το λάδι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν στο κρύο υγρό και μετα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε να βράσει ακόμα 1 λεπτό και αδειάζουμε σε καθαρό και στεγνό μπώλ.

Η σάλτσα θα σας φαίνεται νερουλή μόλις την κατεβάσετε αλλά οσο θα κρυώνει θα πήζει και οταν κρυώσει τελείως θα είναι ρευστή.

Επειδή ολες οι παρασκευές που περιέχουν άμυλο έχουν την τάση να δημιουργούν κρούστα μόλις σταματήσει ο βρασμός ( πετσιάζουν ) κολλάμε ενα κομμάτι μεμβράνη στην επιφάνεια τους για να μην έρχονται σε επαφή με τον κρύο αέρα.

Οταν κρυώσουν τελείως απλά αφαιρούμε την μεμβράνη και η σάλτσα μας είναι λεία , χωρίς πέτσα.

Διατηρήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: