Fresh Home made Pasta
Pasta is one of the most liked plates. Comes in a huge variety of shapes and colors and even flavors can be added
Dry and fresh pasta can be easily found in every supermarket and grocery stores. But nothing can be compared to fresh home made pasta
You need eggs flour and salt to prepare the dough and a pasta machine to cut it
to make the dough you will need
900 g flour
10 eggs
30 ml olive oil
1 tsp salt
Put the flour in a mound on a work surface. Make a well in the center and add the
eggs, oil, and salt.
Working from the center outward, gradually mix the flour into the eggs to make a
dough.
When it is firm enough to knead, begin kneading the dough, incorporating more
flour. If the dough is still sticky when all the flour has been incorporated, add more
flour, a little at a time. Knead well for at least 15 minutes.
Cover the dough and let it rest for at least 30 minutes.
Cut the dough into 3 to 5 pieces. Set the rollers of a pasta machine at the widest opening.
Pass the pieces of dough through the machine, folding them in thirds after each
pass and dusting them lightly with flour to keep them from getting sticky. Continue
passing each piece through the machine until it is smooth. See Figure 19.4.
Working with one piece of dough at a time, decrease the width between the rollers
one notch and pass the dough through them again. After each pass, turn the rollers
one notch narrower, dust the dough with flour, and pass it through again. Continue
until the dough is as thin as desired. The pasta is now ready to cut into desired shapes
and to cook.
Whole Wheat Pasta
Substitute whole wheat flour for half of the white flour.
Τα ζυμαρικά είναι ενα αγαπημένο πιάτο όλων μας.
Υπάρχει μια ετελείωτη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων και μπορούμε να τα βρούμε σε κάθε σούπερ μάρκετ σε φρέκια η αποξηραμένη μορφή
Τίποτα απο αυτά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τα φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά
αυτό που χρειάζεται είναι αλεύρι σκληρού τύπου, αυγά και αλάτι και μια μικρή χειροκίνητη μηχανή ζυμαρικών
Για να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικά χρειάζεται
900 γρ αλεύρι σκληρό
10 αυγά
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι περίπου 1 κουταλάκι γλυκού
Σε μια επιφάνεια εργασίας βάλτε το αλεύρι και ανοίξτε στο κέντρο μια λακούβα.
βάλετε τα αυγά το αλάτι και το λάδι και αρχίστε να δουλεύετε με τα δάχτυλα αρχικά για να ενωθούν τα υλικά.
Οταν ενωθούν ζυμώνουμε δυνατα για περίπου 15 λετπά.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και την αλευρώνουμε.
Ρυθμίζουμε την μηχανή των ζυμαρικών στη πιο ανοιχτή σκάλα και περνάμε απο εκεί την ζύμη.
Διπλώνουμε την ζύμη και την ξαναπερνάμε
Επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές και κάθε φορά μικραίνουμε την σκάλα μέχρι να γίνει η ζύμη μας οσο λεπτή την θέλουμε
Χρησιμοποιώντας τα ειδικά μαχαίρια της μηχανής κόβουμε σε ότι σχημα θέλουμε
Τα φρέσκα ζυμαρικά χρειάζονται λιγότερο χρόνο απο οτι τα βιομηχανοποιημένα.
Βράστε τα σε αλατισμενο νερό και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.
Αν κάνετε μεγάλη ποσότητα και θέλετε να τα διατηρήσετε απλά αλευρώστε τα πολύ καλά και βάλτε τα σε σακουλάκια στην κατάψυξη
Για ζυμαρικά ολικής άλεσης απλά αντικαταθιστούμε το μισό απο το αλεύρι με αλύρι ολικής άλεσης.
Αν τα φτιάξετε μια φορά δεν θα θέλετε πλέον να τρώτε έτοιμα ζυμαρικά!!!