Waffles. Make your own. Βάφλες. Φτιάξτε τις δικές σας
Waffles are very popular. Not only for breakfast .
Try to prepare your own waffles instead buying frozen .
Easy to make them and much more tasty than the frozen ones.
A waffle iron is necessary and you can make wonderful pancakes with the same mixture
You will need
625 gr pastry flour or all purpose flour
1 teaspoon salt
2 table spoons baking powder
6 egg yolks beaten
750 ml milk
250 ml melted butter
6 egg whites
60 g sugar
Sift together the flour, salt and baking powder.
Mix together the egg yolks, milk and butter
Add the liquid ingredients to the dry ingredients
Mix just until the dry ingredients are thoroughly moistened. Do not over mix
Whip the egg whites until they form soft peaks.Add the sugar and whip until stiff peaks form
fold the egg whites into the batter
Pour enough batter onto a lightly greased ,preheated waffle iron to almost cover the surface with a thin layer. Close the iron
Cook waffles until signal light indicates they are done or until steam is no longer emitted
Remove from the iron and serve.
(Make the half amount of the recipe)
Οι βάφλες είναι πολύ δημοφιλείς και οχι μόνο για πρωινό.
Προσπαθήστε να ετοιμάσετε τις δικές σας βάφλες χωρίς έτοιμα μείγματα και χωρίς να ξοδεύετε χρήματα σε έτοιμες,κατεψυγμένες , αμφίβολης ποιότητας
Είναι εύκολο να γίνουν και σίγουρα είναι πολύ νοστιμότερες απο τα έτοιμα.
Μια βαφλιέρα είναι απαραίτητη αλλά με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φιτάξετε πεντανόστιμες τηγανίτες, πάνκεικ
θα χρειαστείτε
625 αλεύρι μαλακό η αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές φαγητού μπέκιν πάουντερ
6 κρόκους αυγών χτυπημένους
750 ml γάλα
250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
6 ασπράδια αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το αλάτι και το μπαίκιν πάουντερ
Ανακατέψτε μαζί τους κρόκους με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα στεγνά
Αναμίξτε τα μέχρι να ξηρά υλικά να υγρανθούν.Μη το ανακατέψετε περισσότερο
Xτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μια αραιή μαρέγκα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύ΄πήμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μίγμα
Βάζουμε το μίγμα σε προθερμασμένη, ελαφρά λαδωμένη βαφλιέρα μέχρι να καλύψει την επιφάνεια με ενα λεπτό στρώμα .
Κλείνουμε τη βαφλιέρα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να χτυπήσει το μηχάνημα η μέχρι να σταματήσει να βγαίνει ατμός απο την συσκευή.
(φτιάξτε την μισή ποσότητα της συνταγής)