pastry.express

recipes and tips for easy cooking by Dimitris Chomatas

Brownies

images-1Τα μπράουνι είναι ενα απο τα πιο σοκολατένια γλυκά που υπάρχουν. Τραγανά εξωτερικά και υγρά, σχεδόν λιωμένα στο κέντρο τους.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε σοκολάτα και βούτυρο τα μπράουνι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και το σημαντικότερο μπορούν να αποθηκευτούν στη κατάψυξη μας και να έχουμε πάντα ενα γλυκό για τις ξαφνικές επισκέψεις.

Αν τα βάλετε στην κατάψυξη φροντίστε να είναι καλά τυλιγμένα με μεμβράνη για να μη κάνουν κρυστάλους. Αφήστε τα εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου και μετά μπορείτε να τα ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και έχετε φρεσκότατα και ζεστά μπράουνις

θα χρειαστείτε

1 κιλό σοκολάτα υγείας

1200 γραμμάρια βούτυρο Ολλανδίας

1 κιλό αυγά

1 κιλό ζάχαρη

600 γραμμάρια αλεύρι

Βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί να λιώσουν

Ταυτόχρονα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 12-14 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν πυκνή κρέμα.

ενώνουμε τα αυγά στο μίγμα σοκολάτας- βουτύρου και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Κατα το ανακάτεμα προσέχουμε να μη βγαίνει το χέρι μας απο το μίγμα γιατί θα το γεμίσουμε αέρα και μετά το ψήσιμο θα παρουσιάζει τρύπες η ζύμη.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  και φροντίζουμε η ζύμη να μήν είναι περισσότερη απο 2 δάχτυλα σε πάχος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πρίν το κόψουμε σε μερίδες  και μετά το βάζουμε στο ψυγείο μας αν πρόκειται να το καταναλώσουμε άμεσα, αλλιώς το τυλίγουμε με μεβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη μας.

Είναι πολύ νόστιμο όπως και αν το δοκιμάσετε. Με παγωτό της αρεσκείας σας η με κρέμα γάλακτος και σιροπι σοκολάτας. (συνταγή για σιρόπι σοκολάτας βλέπε https://pastryexpress.wordpress.com/2013/03/07/σιρόπι-σοκολάτας-για-παγωτά-που-δεν-πα/ )

Single Post Navigation

Leave a comment